Krumpir

  • Sjemenski krumpir vrhunske kvalitete njemačkog proizvođača Norika.
  • 65 godina tradicije, znanja i kvalitete. Visoki prinosi uz mala ulaganja.


 

BRIGIT NN

  • Srednje rano dozrijevanje
  • Ovalni, srednje veliki gomolji, svi gomolji otprilike iste veličine, plitka okca, glatka narančasto-crvena kožica, žuto meso
  • Visoki i vrlo visoki prinosi
  • Odlično svojstvo skladištenja, dugo mirovanje
  • Vrlo otporna na plamenjaču
IZGLED BILJKE U VEGETACIJI:

polu-uspravna, srednje visoka

OTPORNOST NA:
  • VIRUSE: PVY-umjerena/PLRV-visoka
  • NEMATODE: Ro1 i Ro4
  • Rhizoctonia-bijela noga: srednja
  • Lisna uš: visoka
  • Obična krastavost: visoka
  • Phythophtora infestans-plamenjača: vrlo visoka
UPOTREBA:
  • stolni krumpir odličnog okusa, prikladan za razna jela od krumpira


ALLORA NN

  • Rano dozrijevanje
  • Zaobljeni ovalni do ovalni gomolji, atraktivnog oblika, plitka okca, lagano mrežasta kožica, svjetložuto meso
  • Visoki postotak utrživog krumpira u ranoj sezoni
  • Vrlo dobro skladištenje
IZGLED BILJKE U VEGETACIJI:

brzi razvoj lišća, umjeren broj bijelih cvjetova

OTPORNOST NA:
  • VIRUSE: PVY-vrlo visoka/PLRV-visoka
  • NEMATODE: Ro1 i Ro4
  • Rhizoctonia-bijela noga: vrlo visoka
  • Lisna uš: visoka
  • Obična krastavost: srednje do visoka
UPOTREBA:
  • stolni krumpir dobrog okusa, prikladan za razna jela od krumpira


ALEGRIA NN

  • Srednje rano dozrijevanje
  • Ovalni gomolji, plitka okca, glatka do lagano mrežasta kožica, žuto do svjetlo žuto meso
  • Visoki do vrlo visoki prinosi
  • Vrlo dobro skladištenje, vrlo dugo mirovanje
  • Visoki prinos svježe tržišne sorte, pretežno čvrsto kuhanje, dobrog okusa, primjeren za vruće klime
IZGLED BILJKE U VEGETACIJI:

visoka, pilu-uspravna, brzo nicanje, brzi razvoj lišća, srednji broj zrelih cvjetova

OTPORNOST NA:
  • VIRUSE: PVY-vrlo visoka/PLRV-srednja do visoka
  • NEMATODE: Ro1 i Ro4
  • Rhizoctonia-bijela noga: vrlo visoka
  • Gomoljasta uš: visoka
  • Obična krastavost: visoka
  • Phythophtora infestans-plamenjača: umjerena
UPOTREBA:
  • stolni krumpir vrlo dobrog okusa, primjeren za izradu dehidriranih proizvoda, pečenog krumpira, kuhanog krumpira, juhe od krumpira, prženog krumpira i domaćeg pommes fritesa


SORAYA NN

  • Srednje rano dozrijevanje
  • Zaobljeni, ovalni gomolji, plitka okca, glatka kožica, žuto meso
  • Eksta visoki prinos
  • Vrlo dobro skladištenje, dugo mirovanje
  • Visoki prinos svježe tržišne sorte, pretežno čvrsto kuhanje, dobrog okusa, primjeren za vruće klime
  • Izgled biljke u vegetaciji:
  • /ul>

    IZGLED BILJKE U VEGETACIJI:

    visoka, brzo niće, brzi razvoj lišća, umjeren broj zrelih cijetova

    OTPORNOST NA:
    • VIRUSE: PVY-vrlo visoka/PLRV-srednja do visoka
    • NEMATODE: Ro1 i Ro4
    • Rhizoctonia-bijela noga: vrlo visoka
    • Lisna uš: visoka
    • Obična krastavost: vrlo visoka
    • Phythophtora infestans-plamenjača: umjerena
    UPOTREBA:
    • stolni krumpir vrlo dobrog okusa, primjeren za izradu dehidriranih proizvoda, pečenog krumpira, kuhanog krumpira, juhe od krumpira, prženog krumpira i domaćeg pommes fritesa


WENDY

  • Srednje rano dozrijevanje
  • Ovalni gomolji, plitka okca, glatka kožica, žuto meso
  • Ekstra visoki prinosi
  • Vrlo dobro skladištenje, ekstremno dugo mirovanje (bez smežuranosti i klica)
  • Visoki prinos svježe tržišne sorte, pretežno čvrsto kuhanje, dobrog okusa, primjeren za vruće klime
IZGLED BILJKE U VEGETACIJI:

visoka, brzo niče, brzi razvoj lišća, umjeren broj zrelih cvjetova

OTPORNOST NA:
  • VIRUSE: PVY-vrlo visoka/PLRV-srednja
  • NEMATODE: Ro1 i Ro4
  • Rhizoctonia-bijela noga: vrlo visoka
  • Lisna uš: visoka
  • Obična krastavost: vrlo visoka
  • Phythophtora infestans-plamenjača: umjerena
UPOTREBA:
  • stolni krumpir vrlo dobrog okusa, primjeren za izradu dehidriranih proizvoda, pečenog krumpira, kuhanog krumpira, juha od krumpira, prženog krumpira i domaćeg pommes fritesa


GALA NN

  • Srednje rano dozrijevanje
  • Zaobljeni ovalni do ovalni, mnogobrojni ravnomjerno oblikovani gomolji sa plitkim okicama, glatka kožica, žuto do tamnožuto meso
  • Visoki prinos, udio škroba 13 %
  • Vrlo dobro skladištenje
  • Stolna sorta krumpira, pretežno čvrsto kuhanje, vrlo dobrog okusa, stabilne kvalitete
IZGLED BILJKE U VEGETACIJI:

srednje visoka, polu-uspravna, brzi razvoj lišća, maleni broj bijelih cvjetova

OTPORNOST NA:
  • VIRUSE: PVY-vrlo visoka/PLRV-visoka
  • NEMATODE: Ro1 i Ro4
  • Rhizoctonia-bijela noga: patološki tip D1
  • Lisna uš: srednja
  • Obična krastavost: srednja
  • Phythophtora infestans-plamenjača: vrlo visoka
UPOTREBA:
  • stolni krumpir vrlo dobrog okusa, primjeren za izradu pečenog krumpira, kuhanog krumpira, juhe od krumpira i prženog krumpira. Izuzetno se lagano guli i lagano pere


WEGA NN

  • Dugi rani krumpir
  • Ovalni gomolji, ujednačene veličine, plitka okca, žuta pokožica, tamno žuto meso
  • Vrlo visoki prinosi, udio škroba 12 %
  • Odlično svojstvo skladištenja, srednje mirovanje
IZGLED BILJKE U VEGETACIJI:

niska, srednje brzo nicanje, brzo razvijajući gusti listovi, srednja gustoća cvjetova bijele boje

OTPORNOST NA:
  • VIRUSE: PVY-visoka/PLRV-visoka
  • NEMATODE: Ro1 i Ro4
  • Krumpir brad.: patološki tip D1
  • Krumpir. plijesan: srednja
  • Obična krastavost: srednja
UPOTREBA:
  • kuhani krumpir, pečeni krumpir, krumpir iz pećnice, popečci od krumpira, pire od krumpira, restani krumpir


BALTIC ROSE NN

  • Srednje rano dozrijevanje
  • Ovalni gomolji, ujednačene veličine, plitka okca, glatka crvena kožica, tamno žuto meso
  • Velik broj gomolja, visoki prinos, veliki broj tržnog krumpira, udio škroba oko 13 %
  • Vrlo dobro skladištenje, dugo mirovanje
  • Višenamjenska upotreba izvrstan okus,čvrsti tip kuhanja
IZGLED BILJKE U VEGETACIJI:

niska, srednje brzo nicanje, brzo razvijajući gusti listovi, srednja gustoća cvjetova crveno-ljubičaste boje

OTPORNOST NA:
  • VIRUSE: PVY-visoka/PLRV-visoka
  • NEMATODE: Ro
  • Krumpir brad.: patološki tip D1
  • Krumpir. plijesan: srednja
  • Obična krastavost: visoka
UPOTREBA:
  • stolni krumpir, prikladan za razna jela od krumpira