Baliranje – mrežice za baliranje nove generacije

Mrežice za baliranje Tiger i Ecobull

Od vremena kada je 1980-ih godina započeo razvoj mrežica za baliranje, tvrtka TAMA, pionir u proizvodnji mreža, je od jednostavne mrežice stvorila proizvod visokog tehnološkog napretka sa jedinstvenim karakteristikama i prednostima. Tehnologija “od ruba do ruba” je patentirana tehnika proizvodnje tvrtke Tama te ostale mrežice koje se tako deklariraju zapravo to nisu.

Tiger mrežica tehnologijom “od ruba do ruba” osigurava pokrivenost bale od jednog ruba do drugog. To rezultira boljom zaštitom vaših vrijednih usjeva, u odnosu na standardne mrežice koje sa svake strane bale ostavljaju 10-20 cm nepokriveno, što je zapravo 20%-40% bale. Nepokriveni rubovi bale “zatvaraju” zrak u bali što dovodi do pojave plijesni. Te plijesni zapravo su 40% ukupnog volumena bale, a što životinje ne jedu, to je otpad!

Neispravno baliranje

 

Ispravno baliranje – (na primjeru Tiger mrežice)

Kako prepoznati Tiger mrežicu?
– JEDINSTVENE KARAKTERISTIKE TIGER MREŽE: – Sistem označavanja Zebra (zeleno bijele pruge označavaju smjer baliranja) – Crvena traka za upozorenje kraja – Ručka za lakše rukovanje i transport – Sigurnosne podloge za sigurno rukovanje i transport

Zebra sistem – smjer baliranja

PREDNOSTI Tiger i Ecobul mrežica u usporedbi sa standardnim mrežicama

Garantirana duljina

Tiger i Ecobul mrežice garantiraju nominalnu duljinu, npr. Tiger 3600 je duljine minimalno 3600 m.
Standard mrežice označene su uglavnom nominalna duljina +/- 10 %. U praksi to znači da sa svakih 5% manje “gubite” 15-20 bala po svakoj roli, što ukazuje na to da kupnjom jeftinije mrežice zapravo povećavate svoje troškove, ne smanjujete ih. Navedeno opravdava koncept troškova po bali, nije bitna cijena role mrežice već trošak koji imate po bali.

Garantirana čvrstoća

Tiger i Ecobull mrežice su proizvedene tako da osiguravaju jedinstvenu čvrstoću čitavo vrijeme. To znači da je na svakoj točki mreže jednaka vrijednost, kod Tigera min 270 kgf, Ecobull 250 kgf. Uz garantiranu minimalnu čvrstoću za svaki tip proizvoda možete dobiti maximum od svake role i biti sigurni da mreža neće puknuti i da će bale podnijeti vlastitu težinu bez pucanja. S druge strane standardne mrežice s nižom prosječnom čvrstoćom treba utrošiti znatno više kako bi bala ostala čvrsta i kompaktna, što također povećava troškove.

Standardna mrežica će puknuti na slabim točkama strukture mreže, što znači da će trebati više omotaja mrežice kako bi se osiguralo da bala izdrži te da se neće otvoriti ili puknuti. Više omotaja znači i više novaca za baliranje 1 bale? I više vremena? Zato, što je stvarni trošak po bali?

Fotografija prikazuje pucanje mreže uslijed loše kvalitete.

Garantirana konzistentnost

Zbog kvalitetnog, tehnološki naprednog procesa proizvodnje Tiger i Ecobull mrežice nude jednaku kvalitetu u svakoj roli, čitavo vrijeme. Standardne mrežice često nisu dovoljno čvrste i elastične zbog lošeg proizvodnog procesa, to dovodi do znatno manjeg broja baliranih bala ujedno i do većih troškova po bali.

Kao primjer možemo dati mrežicu Ecobull 3000 m, ako se rade bale promjera 1,2 m uz 2 omotaja sa mrežom Ecobull mogu se dobiti 290 bale po roli. Sa standardnom mrežicom u najboljem slučaju 220-230 bala po roli. Razlika je 26 % – 33 % više baliranih bala sa mrežicom Ecobull nego sa standardnom mrežicom.

Vaše prednosti su:

  • Do 40% VIŠE bala po roli u odnosu na “standard” mrežicu 3000m
  • NIŽI TOŠKOVI po bali za mrežicu najbolje kvalitete na tržištu
  • VEĆA PROIZVODNOST-manje zastoja zbog zamjene mrežica, kvalitetnije bale
  • Manje otpada